2019/09/12

BAKAILAO ETA MASTER TXEF TXIKIA OINARRIAK-BASES DEL CONCURSO





OINARRIAK-BAKAILAO LEHIAKETA

1.Noiz izango da:  2019ko irailaren 28an, larunbata.
2. Lanean hasteko ordua:  11.00tan.
3. Non:  San Juan plazan, ermita ondoan.
4. Bikoteak 10:30ean han egon beharko dute zein tokitan jarri behar diren jakiteko.
5. Bakailaoa 12:30ean entregatu beharko dute parte hartzaileek. Lehenik epaimahai kideek dastatu eta baloratuko dute eta ondoren herritarrei eskainiko zaie..
6. Bakailaoa pil pilean egin behar da bertan. 3-4 zati bakailao egunean bertan banatuko dira.
7. Partehartzaileek bakailaoa prestatzeko sua, sukaldeko tresnak, lurrezko kazola eta osagaiak ekarri beharko dituzte.
8. Banaka edo bikoteka  aurkeztu daiteke.
9. Izena emateko Guria eta Kantoi tabernan inskripzio orria bete.
10. Inskripzioa bikoteko 10 eurokoa izango da
11. Izena emateko azken eguna: 2019ko irailaren 24a.
12. Gehien jota, 30 bikote. Txapelketan parte hartzeko izena eman dutenen kopurua ezarritako gehieneko partehartzaile-kopurutik gorakoa bada, inskripzioak hurrenkeraz onartuko dira.
13. Epai-mahaikideak Aballarri Gurasoen elkarteak aukeratuko ditu eta herritarren parte hartzean oinarrituko da aukeraketa.
14. Sari banaketa 13:00tatik aurrera epai mahaiakideek baloratu ondoren izango da.
15. Bi sari banatuko dira:
-       Bakailo lehiaketan txapelduna
-       Bakailo lehiaketan txapeldun ordea
16. Epai-mahaiak erabakitakoa ukaezina izango da.
17. Oinarrien onarpena: lehiaketa honetan parte hartzeak oinarri guztiak onartzea dakar.




BASES-CONCURSO DE BACALAO

1. Fecha: 28 de septiembre de 2019, sábado.
2. Hora de comienzo: 11:00 h.
3. Lugar: Plaza San Juan, junto a la hermita.
4. Las parejas deberán acudir a las 10:30 para saber en qué lugar deben colocarse.
5. Los participantes deberán entregar la cazuela de bacalao a las 12:30 h. Primeramente los miembros del jurado probarán y valorarán el bacalao, y posteriormente, será ofrecido a los vecinos.
6. El bacalao se cocinará al pil pil en la carpa festiva. Se repartirán 3-4 tajadas de bacalao el mismo día del concurso.
7. Los concursantes deberán llevar fuego, utensilios de cocina, cazuela de barro y los ingredientes necesarios para la preparación del bacalao. 
8. La inscripción puede ser individual o en pareja.
9. Para realizar la inscripción, los concursantes deberán cumplimentar la hoja de inscripción que estará a su disposición en los bares Guria y Kantoi.
10. La inscripción costará 10 euros.
11. Último día para realizar la inscripción: 24 de septiembre de 2019.
12. Como máximo 30 parejas. En el caso de que el número de personas inscritas en el concurso supere el número máximo de participantes, la admisión de inscripciones se realizará por orden.
13. Los miembros del jurado serán designados por la asociación de padres y madres Aballarri, y la elección estará basada en la participación de los vecinos.
14. El reparto de premios se realizará a partir de las 13:00 h, una vez valorado el bacalao por parte de los miembros del jurado.
15. Se repartirán dos premios:
-       Campeón/campeona del concurso de bacalao
-       Subcampeón/subcampeona del concurso de bacalao
16. El fallo del jurado será inapelable.
17. Aceptación de las bases: la participación en el concurso conlleva la aceptación total de estas bases.



OINARRIAK- MASTER TXEF TXIKIA

  1. Noiz izango da:  2019ko irailaren 28an, larunbata.
  2. Lanean hasteko ordua:  11.00tan.
  3. Non:  Plaza San Juan, Ermita ondoan
  4. Banaka edo binaka, 10:30ean han egon beharko dute zein tokitan jarri behar diren jakiteko.
  5. 12:30ean 3 pintxo berdin entregatu beharko dituzte partehartzaileek.
  6. Pintxo hotza bertan prestatu behar dute.
  7. Partehartzaileek pintxoa prestatzeko materiala, sukaldeko tresnak eta osagai hotzak ekarri beharko dituzte.
  8. Epaimaihiek puntuaketa bukatu arte,ezingo du inork gerturatu partehartzaileengana.
  9. Erabili daitezkeen osagaiak: ogia edo tostadak, arrautza egosia, urdaiazpikoa, antxoa, atuna, gazta,piperra eta tipula.
  10. Banaka edo binaka aurkeztu daiteke, 8 urtetik gorako haurrak.
  11. Izena emateko Guria eta Kantoi tabernan inskripzio orria bete.
  12. Izena emateko azken eguna: 2019ko irailaren 24a.
  13. Gehien jota, 30 bikote. Txapelketan parte hartzeko izena eman dutenen kopurua ezarritako gehieneko partehartzaile-kopurutik gorakoa bada, inskripzioak hurrenkeraz onartuko dira.
  14. Epai-mahaikideak Aballarri Gurasoen elkarteak aukeratuko ditu eta herritarren parte hartzean oinarrituko da aukeraketa.
  15. Sari banaketa 13:00tatik aurrera epai mahaiakideek baloratu ondoren izango da.
  16. Bi sari banatuko dira:
-       Pintxo lehiaketan txapelduna
-       Pintxo lehiaketan txapeldun ordea
  1.  Epai-mahaiak erabakitakoa ukaezina izango da.
Oinarrien onarpena: lehiaketa honetan parte hartzeak oinarri guztiak onartzea dakar.



 
BASES-MASTER TXEF TXIKIA

1. Fecha: 28 de septiembre de 2019, sábado.
2. Hora de comienzo: 11:00 h.
3. Lugar: Plaza San Juan, junto a la Ermita.
4. Las parejas deberán acudir a las 10:30 para saber en qué lugar deben colocarse.
5. Los participantes deberán entregar los  tres pinchos frios a las 12:30 h.
6. Los tres pinchos frios se prepararán en la carpa festiva.
7. Los concursantes deberán llevar el material, utensilios de cocina y los ingredientes necesarios para la preparación de los pinchos frios.
8. Nadie podra acercarse a los concursantes hasta acabar de ser puntuado por los jueces.
9. Se podran utilizar los siguientes ingredientes: pan o tostada, huevo cocido, jamón serrano, anchoas, atún, queso, pimiento y cebolla.
10. Cada equipo estará integrado por una o dos personas, siendo la edad mínima de 8 años.
11. Para realizar la inscripción, los concursantes deberán cumplimentar la hoja de inscripción que estará a su disposición en los bares Guria y Kantoi .
12. Último día para realizar la inscripción: 24 de septiembre de 2019.
13. Como máximo 30 parejas. En el caso de que el número de personas inscritas en el concurso supere el número máximo de participantes, la admisión de inscripciones se realizará por orden.
14. Los miembros del jurado serán designados por la asociación de padres y madres Aballarri, y la elección estará basada en la participación de los vecinos.
15. El reparto de premios se realizará a partir de las 13:00 h, una vez valorado el bacalao por parte de los miembros del jurado.
16. Se repartirán dos premios:
-       Campeón/campeona del concurso del pintxo
-       Subcampeón/subcampeona del concurso del pintxo
17. El fallo del jurado será inapelable.
18. Aceptación de las bases: la participación en el concurso conlleva la aceptación total de estas bases.